Opgericht in 1969 door Theo Borgmeijer en Ineke van der Most

Hoe het begon:
Al op zeer jonge leeftijd werkte Ineke van der Most in een gordijnenatelier, en Theo Borgmeijer werkte bij een woninginrichter als woningstoffeerder. Met de kennis die zij in hun jonge jaren hadden opgedaan was het bijna vanzelfsprekend- om zelf een gordijnenatelier op te richten. Met deze praktijkervaring was er geen betere combinatie te bedenken. Bij de confectie van de gordijnen werden vele intensieve handmatige handelingen verricht. De gordijnen werden met spelden op lengte gemaakt en doorgestikt, de haakjes aangenaaid en de gordijnen werden op een gewone strijkplank gestreken. De veloursgordijnen waren een veel verkocht product en werden nagenoeg handmatig gezoomd. In de eerste startfase werden de gordijnen nog op eenvoudige huishoudmachines gemaakt.

Periode van 1969 tot 1979:
In deze periode gingen de woninginrichters steeds vaker de gordijnenconfectie uitbesteden aan ateliers, waardoor De Nijvere Bij vele cliënten naar zich toe trok. Door deze groei werd het oude pand al snel te klein en werd er regelmatig verhuisd van de ene ruimte naar de andere, als die maar groter was dan de vorige. De huishoudmachines waar op werd gewerkt hebben het een half jaar volgehouden. Er werd een aantal industriële naaimachines aangeschaft wat resulteerde in beter, sneller en efficiënter werken. Deze aanschaf resulteerde in een nog betere kwaliteit, wat er voor zorgde dat steeds meer cliënten zich aandienden. Door deze snelle groei werden er werknemers in dienst genomen om de naaimachines te bemannen. Voor Ineke Borgmeijer-v.d. Most was het bijna onmogelijk geworden om 7 dagen en 90 uur in de week te werken met inmiddels 3 (later 4) kinderen.

Periode van 1980 tot 1990:
Zo werd er aan de Plesmanstraat No. 13 – het huidige adres– nieuwbouw gepleegd. Het was niet alleen maar een gordijn maken dat simpel rechttoe -rechtaan was. De confectie activiteiten breidden zich in een snel tempo uit in allerlei andere confectie benodigdheden. De Nijvere Bij bleef gestaag en overzichtelijk groeien waarbij tussentijds, met grote regelmaat, meerdere bedrijfsruimtes werden betrokken. Daar werden vele activiteiten verricht waaronder de haute couture afdeling onder de naam: Gordijn Classique B.V.

Periode van 1991 tot 2004:
De 2e generatie ging zich verdiepen in de gordijnen confectie branche. Tussentijds diende de projectenmarkt zich aan waarin grote hoeveelheden gordijnstoffen verwerkt werden. Naar aanleiding hiervan is: Gordijn Projecten BV. opgericht. De vele textielgerelateerde en aanverwante producten en speciale confectiewensen dienden zich aan onder de naam Classique Royal speciaal. Deze confectie speciaal afdeling is een onderdeel van De Nijvere Bij, Gordijn Classique en Gordijn Projecten waar bijna alle wensen op het gebied van confectie gerealiseerd kunnen worden. De Nijvere Bij is een zeer modern atelier met vele volautomatische computergestuurde machines en gordijnautomaten met de vele hulpmiddelen die ons ter beschikking staan. In meerdere ruimtes zijn diverse afdelingen tot stand gekomen zoals; haute couture, speciaal en project confectie, waar onze gemotiveerde medewerkers de confectie werkzaamheden, naar alle tevredenheid van onze cliënten, uitvoeren.

Periode van 2005 tot 2015:
In ruim 45 jaar heeft De Nijvere Bij diversen crisissen ondergaan. Doordat De Nijvere Bij blijft vernieuwen, klantgericht is, kwaliteit levert, en de cliënten persoonlijk te woord staat, kunnen we gericht en snel reageren op de wensen van onze cliënten. Ons motto luidt, U vraagt en wij draaien, of te wel we kunnen en doen alles, alleen op die ene na niet” De Nijvere Bij is een zeer modern atelier met vele volautomatische computergestuurde machines en gordijnautomaten met de vele hulpmiddelen die ons ter beschikking staan.

In meerdere ruimtes zijn diverse afdelingen tot stand gekomen waar diverse vormen van confectie worden verricht zoals; Haute Couture, De Luxe, Speciaal en Project confectie, waar onze gemotiveerde medewerkers de confectie werkzaamheden, naar alle tevredenheid van onze cliënten, uitvoeren. Met de toenemende vraag en mede het succes zijn de werkzaamheden van De Nijvere Bij uitgebreid met een inmeet en montage service. Dit betekent dat wij het complete soft- furnishing programma voor onze rekening kunnen nemen.

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie