Gordijnkappen of-koven

Gestoffeerde en flexibele gordijnkappen


Gordijnkappen

Gordijnkappen hangen aan de bovenkant van de gordijnen. Ze zijn bedoeld om de rails aan het oog te onttrekken. Gordijnkappen worden vaak gebruikt voor decoratie. Ze kunnen van verschillende soorten stof gemaakt worden. Meestal kiest men ervoor om ze van dezelfde stof te maken als het gordijn.

Gestoffeerde houten koven

Houten koven wordt gestoffeerd met gordijnstof. Ze kunnen gemonteerd worden met een hoekbeugel of met de bovenlat (deksel) tegen het plafond. De gordijnateliers van De Nijvere Bij doen er 165-grams molton tussen, zodat de koof wat dikker en mooier aandoet. De kappen kunnen in verschillende vormen gemaakt worden. Bijvoorbeeld recht, met kantelen of zelfs met een schulp. Elke vorm heeft zijn eigen karakter.

Flexibele gordijnkappen Lambrequin

Lambrequins zijn flexibele gordijnkappen op klittenband. De stiksels zijn onzichtbaar. Deze gordijnkappen worden verstevigd met vlieseline. Het volume wordt verkregen door 165-grams molton, zodat de lambrequin wat dikker en mooier aandoet. Lambrequins kunnen op twee manieren gemonteerd worden, op een klittenbandrail of op een panlat die van voeringstof voorzien wordt. Alle modellen kunnen afgewerkt worden met een galonband.

Volantkappen

Volantkappen zijn flexibele gordijnkappen op rimpel-/klittenband (potloodplooien). Deze kappen kunnen in verschillende vormen gemaakt worden. Bijvoorbeeld recht, boogvormig, m-vormig en zelfs met een schulprand. Elke vorm heeft zijn eigen karakter. Alle modellen kunnen afgewerkt worden met een galonband of kaderrand(bies).

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie