Koven

Houten koven, Lambriquen en Volant

Kappen zijn vooral bedoeld om de rails aan het oog te ontrekken. Het is belangrijk dat de afstand tot het gordijn niet te klein is, omdat anders het gordijn tegen de kap loopt. De kappen kunnen in verschillende vormen gemaakt worden, Bijvoorbeeld recht, met kantelen of zelfs met een schulp. Alle vormen hebben een eigen karakter. Een aantal modellen kunnen afgewerkt worden met galonband.

De Houtenkoven

De houten koof wordt gestoffeerd met een bovenlat(deksel) of alleen de voorkant. Ze kunnen op 2 manieren gemonteerd worden, met een hoekbeugel of met de bovenlat(deksel) tegen het plafond. Het volume welke het atelier er tussen doet is 165 grams molton, zo dat de koof wat dikker en mooier aandoet.

Lambriquen

Lambriquen zijn flexibele gordijnkappen op klittenband. Hiervan zijn de stiksels niet zichtbaar. Deze gordijnkappen worden verstevigd met. Het volume wordt verkregen door 165 Grams molton, zodat de Lambriquen wat dikker en mooier aandoet. Ze kunnen op 2 manieren gemonteerd worden, op een klittenband rail of een panlat die met de voeringstof bekleed wordt. Een aantal modellen kunnen afgewerkt worden met galonband.

Volant

Volantkappen zijn flexibele gordijnkappen op rimpel/klittenband (potloodplooien). Deze kappen kunnen in verschillende vormen gemaakt worden. Bijvoorbeeld recht, rond, vierkant, kantelen, boogvormig, m-vormig en zelfs met een schulp. Alle vormen hebben een eigen karakter. Een aantal modellen kunnen afgewerkt worden met galonband, kaderrand.

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie