Modellen

Modellen overzicht

 
De bediening werkt met een optrek-kettingsysteem of een elektrisch bedienbaar systeem. De vouwgordijnen worden door middel van klittenband aan het optreksysteem bevestigd.

Swiss blind

Op circa 30 cm horizontaal verdeeld in segmenten van gelijke hoogte, worden tunnelstiksels naar achteren gestikt, en voorzien van 4 mm ronde baleinen. Op de baleinen worden ringetjes geplaatst waar de optrekkoordjes lopen. Het vouwgordijn geeft in opgetrokken positie een mooi strak uiterlijk.

Plano (segmenta) blind

Op circa 30 cm horizontaal verdeeld in segmenten van gelijke hoogte worden tunnelstiksels naar achteren gestikt, en voorzien van 4 mm ronde baleinen. Op de baleinen worden ringetjes geplaatst waar de optrekkoordjes lopen. De baleinen worden om en om vast gezet, waardoor de segmenten voor elkaar langs vallen. Het vouwgordijn geeft  in opgetrokken positie een mooi strak uiterlijk.

Roman blind

Op circa 30 cm verticaal verdeeld (afhankelijk van de breedte) wordt transparant ringetjesband gestikt en voorzien van optrekkoordjes. De ringetjes zitten op een afstand van circa 15 cm. In opgetrokken positie geeft de roman blind een nonchalant en een speels effect.

Cascade blind

Op circa 30 cm horizontaal, verdeeld in segmenten van gelijke hoogte, wordt een plooi gemaakt die gefixeerd wordt door bandjes. Door deze fixatie ontstaat aan de voorzijde een plooivalling, die ook in neergelaten positie blijft. Door het vouwgordijn te voeren worden de bandjes weggewerkt, De tunnelstiksels worden naar achteren gestikt, en voorzien van 4 mm ronde baleinen. Een mooie, decoratieve, geplooide blind.

Top-Down vouwgordijn

Op circa 30 cm horizontaal verdeeld in segmenten van gelijke hoogte worden tunnelstiksels naar achteren gestikt, en voorzien van baleinen. De segmenten vallen trapsgewijs over elkaar heen. Op de baleinen worden ringetjes geplaatst waardoor de optrekkoordjes lopen.

Austrian blind

Aan de bovenzijde voorzien van rimpelklittenband. Op de hele en halve baan wordt verticaal lusjesband gestikt. In opgetrokken positie krijgt de Austrian blind door zijn 100% breedtetoeslag een wolk-effect.

Optie: de Austrian blind met ruche aan zijkant of onderkant.

Venetian blind

Aan de bovenzijde voorzien van rimpelklittenband. Op de hele en halve baan wordt verticaal band met ringetjes, lusjes en  intrekkoordjes gestikt. Deze worden voorzien van een rimpelband met lusjes. In opgetrokken en neergelaten positie behoudt de Venetian blind door zijn extra toeslag van 100% in lengte en breedte zijn wolk-effect.

Alle vouwgordijnen zijn ook als showmodel te verkrijgen. De sierblind wordt op een eenvoudige klittenbandrail bevestigd. Een optreksysteem is hierbij niet nodig.

Show blind

Voorbeeld Swiss blind: bij dit showmodel (nep) worden 3 plooien aan de achterzijde gefixeerd, zodat het lijkt alsof er een volwaardig vouwgordijn hangt. Voor het showmodel kunt u een klittenbandrails gebruiken i.p.v. een optreksysteem.

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie