Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn een modern alternatief voor klassieke gordijnen

 

Paneelgordijnen passen perfect bij schuifpuien en grote raampartijen. Maar ook als scheidingswand is het paneelgordijn uitermate geschikt. Met dit complete, moderne vlakgordijn systeem regelt u de lichtval in uw kamer. Door de vlakke confectie van de gordijnstof komt bovendien het dessin volledig tot zijn recht.

Paneelgordijnen worden ook wel vlakgordijnen genoemd. Paneelgordijnen zijn lappen stof die via een speciaal paneel(rail)systeem met meerdere sporen voor elkaar langs kunnen worden geschoven. De panelen worden gemaakt van banen (krimpvrije) stof. Ze worden vlak gehouden door ze aan onderzijde te verzwaren met een aluminium profiel. Aan de bovenzijde zit klittenband, waarmee het paneelgordijn aan de paneelwagen wordt bevestigd.

Paneelgordijnen voor huiselijk en professioneel gebruik

 

Paneelgordijnen voor uw ramen bieden u privacy. Daarnaast kunnen paneelgordijnen, met hun strakke en moderne uitstraling, een mooie toevoeging zijn aan uw interieur. Paneelgordijnen passen vooral goed bij een strakke en moderne inrichting.
Ook in een professionele ruimte, zoals een kantoor of praktijk, zijn paneelgordijnen een prima raambekleding. Ze ogen smaakvol maar ook zakelijk en functioneel.

Paneelgordijnen laten uw kamer groter lijken. Dit komt doordat ze doorgaans over de volledige lengte van de ruimte hangen en vaak erg breed zijn. Hierdoor oogt de kamer langer en breder. De breedte van de panelen kan variëren van 50 tot 100 centimeter. Hierdoor hangt het gordijn altijd mooi strak.

Bediening van paneelgordijnen

Er zijn diverse mogelijkheden om uw paneelgordijnen open en dicht te schuiven:

• met koordbedieningen vaste panelen met paneelverbinders,

• met trekstangen en vaste panelen met paneelverbinders,

• met handbediening en losse, vrij verschuifbare panelen, als optie met trekstangen.

Variatie in kleur en afwerking

Naar eigen inzicht kunt u diverse varianten toepassen. U kunt voor de stof bijvoorbeeld meerdere kleuren kiezen en deze naar eigen inzicht verdelen op het paneelsysteem. Of u kiest voor paneelgordijnen met baleinen. De tunnelstiksels met de fiberbaleinen (4 mm) worden standaard naar achteren gestikt. Uiteraard kunnen ze ook naar voren worden gestikt.

 

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie