Tips

Een aantal tips:

De vouwgordijnen laten voeren met satinet of verduisterende voering? Geen probleem. Het voordeel van een gevoerd vouwgordijn is dat het verkleuren van de stof tegengaat, uw privacy wordt optimaal gewaarborgd, en wat dacht u van de energiebesparing?. De Nijvere Bij heeft hiervoor voeringstoffen op voorraad, speciaal voor de vouwgordijnen geselecteerd.

Bij stoffen met een patroon dient u er rekening mee te houden dat een deel van het patroon in de tunnelstiksels wordt weg gestikt. Wanneer u dit patroonverlies wil voorkomen, is het aan te bevelen om het vouwgordijn te laten voeren met De Nijvere Bij voering.

Wanneer u voor black-out verduisteringsvoering kiest, bestaat de kans dat er stikgaatjes (van de naalden) zichtbaar blijven. Dit is niet te vermijden, doordat de voering uit een rubberachtige laag bestaat, die ervoor zorgt dat de stof zich niet kan herstellen tijdens of na de verwerking.

Standaard worden de tunnelstiksels naar achter gestikt. Indien U de baleinen aan de voorzijde van het vouwgordijn wenst, is dit uiteraard ook mogelijk.

De vouwgordijnen worden standaard uitgevoerd, met na(a)d(en) in het midden. Indien anders gewenst, vermeld dan a.u.b. duidelijk waar u de naden wilt hebben.

Afhankelijk van het soort stof, model, afmeting, gewicht, en het aantal m² kan een keuze gemaakt worden uit diverse ophangsystemen. Bij meerdere vouwgordijnen die in dezelfde ruimte hangen, zal een tekening of schets als bijlage bij de confectiebon veel uitkomst bieden. Bij het ontbreken van informatie geldt het oordeel van het atelier.

Natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, zijde en wol, evenals viscose en acetaat, kunnen door het weer, de verwarming of door luchtvochtigheid in lengte variëren. Door het wassen en/of strijken van de stoffen kan de maatvoering Ook kunnen tijdens het gebruik spontane veranderingen optreden in de maatvoering.

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie