Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

 

Vouwgordijnen worden ook wel blinds genoemd. Vouwgordijnen zijn gordijnen die op een optreksysteem worden bevestigd, waarmee ze omhoog en naar beneden kunnen worden getrokken. Vandaar dat je ook wel de benaming trekgordijnen tegenkomt. De bediening werkt met een optrek-kettingsysteem of met een elektrisch bedienbaar systeem. De vouwgordijnen worden door middel van klittenband aan het optreksysteem bevestigd. Vouwgordijnen komen modern en romantisch over.

Vouwgordijnen worden volgens de Child Safety norm 13120 geleverd! 

Confectie

Als basisregel geldt dat het laatste segment minimaal de helft is van het voorgaande, dit om verkleuring van het doek tegen te gaan. (De onderstof kan dan niet naar achteren tegen het raam getrokken worden.)

Wanneer u verschillende vouwgordijnen van verschillende hoogtes naast elkaar plaatst, is het essentieel dat de baleinen (en patronen) horizontaal doorlopen.

De Nijvere Bij gebruikt standaard voor vouwgordijnen het NB2002 kettingsysteem. Al onze geconfectioneerde vouwgordijnen worden geleverd met gekleurde optrekkoorden, wand-plafond-schaarsteuntjes, fiberbaleinen, witte pvc-ketting, kettingspanner en verzwaringsprofiel.

De tunnelstiksels worden standaard naar achteren gestikt. Wanneer u de baleinen aan de voorzijde van het vouwgordijn wenst, is dit uiteraard ook mogelijk. Tot slot leuke tips om de vouwgordijnen te verfraaien.

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie