Zeilringen

Zeilringen

Modern en altijd in de plooi, zo kunnen we een gordijn met zeilringen wel noemen. Met ingeslagen ringen geeft u het gordijn een moderne uitstraling en het hangt altijd in de plooi. Dat komt doordat de gordijnstof van voor naar achter blijft vallen in een golf. Door de machinaal ingestanste ringen hangt een gordijn altijd prachtig gegolfd. Ringen zijn in vele verschillende maten en kleuren te verkrijgen, zodat er altijd wel een kleur is die bij uw roede past.

Ringen en plooien
Gordijnen met ringen en plooien hebben een exclusieve uitstraling. Tussen de ringen in (de tussenruimte), wordt een plooi – vlinderplooi – gestikt.

Ring – gordijnen
In het gordijn worden altijd een even aantal ringen ingeslagen. Zo hangen de zijkanten van het gordijn altijd naar de achterkant van de roede. De eerste ring wordt op ± 6cm vanaf de buitenkant van de zijzoom ingeslagen. Het aantal ringen wordt bepaald door de totale stofbreedte.

Zeilringen
Zeilringen zijn in diverse maten en kleuren te verkrijgen, zodat er altijd wel een kleur is die bij uw roede past.
Door aan de binnenkant van de ring een teflon binnenring te bevestigen, gaat het openen en sluiten van de gordijnen wat soepeler.

Maat Toepassing Kleuren
65 mm voor roedes tot 55 mm oud goud, oud koper, zwart
40 mm voor roedes tot 35 mm alle afgebeelde kleuren
25 mm voor roedes tot 20 mm messing, nikkel, zwart
15 mm voor bijv. staalkabels messing, nikkel, zwart

 

 

 

 

 

Goud

Oud goud

Nikkel

Oud koper

Satijn

Zwart

Onderstaande zeilringen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren

Vierkant

Messing
Nikkel
Satijn nikkel
Zwart
————————
Oud goud
Oud messing
Oud zilver

 

Dubbele ring

Messing
Nikkel
—————-
Oud goud
Oud zilver

8 hoekig

Oud goud
Oud koper
Oud zilver

De hoogte maat van het gordijn is de confectiemaat inclusief ring en het gewenste hoofdje. Bij ringen van 40mm is een kunststof (witte) binnenring verkrijgbaar. Met deze uitvoering schuiven de ringen beter over de roede. U hebt hiervoor circa minimaal 180% a 200% extra aan stof nodig.

Meer weten?

Zoekt u gordijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Graag overleggen wij met u over de soorten gordijnen en over de confectiemogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Gordijnen Ateliers De Nijvere Bij

Uw partner in gordijnconfectie